Koronavírus – a Cardinal Kft. üzletmenet-folytonosságának biztosítása

Cardinal Kft. > Blog > Koronavírus – a Cardinal Kft. üzletmenet-folytonosságának biztosítása

A Kormány 2020.03.11-én vészhelyzetet hirdetett ki Magyarországon, az Egészségügyi Világszervezet pedig világjárvánnyá nyilvánította a koronavírust (COVID-19).

Társaságunk vezetése mérlegelve a koronavírus magyarországi terjedésének kockázatait, és annak esetleges hatásait a Cardinal Kft. üzletmenetének folytonosságára, valamint ügyfeleink továbbra is zökkenőmentes kiszolgálására 2020.03.12. napjától jelentős változtatásokat vezetett be a mindennapi munkavégzésben.

Ettől a naptól kezdve kísérleti jelleggel alkalmazottjaink többségét kértük fel a távoli munkavégzéssel történő feladatellátásra. Az eltelt 2 nap tapasztalatai alapján a cégvezetés azt a döntést hozta, hogy 2020. március 16-tól a munkavállalók fennmaradó része is távmunka formájában folytassa munkáját. A Cardinal Kft. székházában az elkövetkező hetekben csak 1-1 fő biztosítja az ügyeletet (gondnoki feladatok ellátása).

A Cardinal Kft. által folytatott teljes tevékenység otthoni munkavégzés keretében történő ellátásához jelentős előkészületeket tettünk az elmúlt rövid időszak alatt. Ennek keretében:

  • Az elsődlegesen használt mobil munkaállomások mellett további tartalékeszközöket állítottunk rendbe és konfiguráltunk be azokat;
  • Biztosítottuk minden dolgozónak az otthoni munkavégzéshez szükséges tárgyi-, és technikai feltételeket;
  • Beállítottuk és ahol kellett módosítottuk a tömeges távoli munkavégzés miatti informatika-biztonsági, adatbiztonsági követelményeinket, és hálózati kapacitásainkat, valamint az azokra vonatkozó protokolljainkat;
  • Több napon keresztül terheléses teszteket folytattunk annak biztosítására, hogy a fejlesztési és szoftver-támogatási tevékenységünk csúszások és időkiesés nélkül – zökkenőmentesen ellátható legyen tömeges, távolból történő munkavégzés esetén is;
  • Kiemelt figyelmet fordítottunk a távmunka ideje alatt megváltozó környezeti feltételek biztonságos kialakítására, illetve annak tudatosítására minden egyes munkavállalónk esetében (eszköz- és jelszóvédelem, adatbiztonság, stb.);
  • Átmenetileg szüneteltetjük az ügyfelekkel való személyes találkozókat, egyeztető megbeszéléseket – ezek alternatívájaként áttértünk a skype illetve a telekonferencia kizárólagos használatára. A cégen belüli rendszeres heti projekt értekezletek is ebben a formában kerülnek megtartásra 03.12. napjától.

A fentiekben felsorolt előkészületek eredményeként minden kollégánk rendelkezik az irodai munkavégzéssel egyenértékű biztonságos, távoli hozzáféréssel a fájl- és levelezőszerverekhez, valamint a szükséges fejlesztői környezetekhez. Vezetékes telefonjaink, melyeken munkatársaink a partnerekkel való napi kapcsolatot tartják mobil eszközökre kerültek átirányításra.

A CRAFT és Electra support tevékenységünk támogatására használt ticketing rendszerünk (CCC) továbbra is az elsődleges kommunikációs felület az esetleges szoftverhibák, és egyéb rendellenes működések bejelentésére.

Az eddig megszokott működésmódunk jelentős átalakításának célja az volt, hogy a Cardinal Kft. a járvány terjedése esetén is működőképes maradjon és továbbra is el tudjuk látni partnereink felé vállalt support és fejlesztési feladatainkat.

Dolgozóink egészségének megőrzése és az esetleges fertőzések minimálisra való szorításának érdekében a vezetés iránymutatásokat fogalmazott meg és hirdetett ki az utazások, a közterületen való tartózkodás, a tömegközlekedési eszközök használata és a társas érintkezés módjaira, egyes esetekben azok bejelentési kötelezettségére vonatkozóan.

Fenti intézkedésektől azt várjuk el, hogy az általunk kiszolgált partnerek és üzleti folyamatok a koronavírus járvány kiteljesedésének időszakában is az eddig biztosított minőségi munkavégzés követelményeinek megfeleljenek, szolgáltatásainkkal továbbra is helyt álljunk.

A Cardinal Kft. vezetése folyamatosan figyelemmel kíséri a közegészségügyi helyzetre vonatkozó változásokat és híradásokat, az azzal kapcsolatos kormányzati intézkedéseket és elkötelezett amellett, hogy amennyiben szükséges, további szigorító, illetve biztonsági intézkedéseket foganatosítson működésében.

Kép forrása: abc7ny.com