Már három hónapja az otthonainkból dolgozunk

Cardinal Kft. > Blog > Már három hónapja az otthonainkból dolgozunk

Az elmúlt hónapok működését értékelve eredményesen tudjuk ellátni a munkánkat home office keretein belül is.

A márciusban kihirdetett válsághelyzet alig néhány nap alatt alakította át az addig megszokott munkakörülményeinket.  Azóta minden dolgozónk távoli eléréssel végzi napi munkáját. A gyors átállást segítették az elmúlt évek során szerzett tapasztalataink is, mivel néhány fejlesztő kollégánk már évek óta ilyen módon kapcsolódik be a napi feladatvégzésbe. Az eltelt időszakban cégünk minden alkalmazottja elsajátította a videokonferenciás alkalmazások használatát. Ezek segítségével az egyes fejlesztési és szervezési területek több száz megbeszélést, illetve csoportos szakmai egyeztetést tartottak egymás között.

Banki ügyfeleinkkel is hatékonyan tudtunk áttérni az új, online kapcsolattartási formákra, melyek a korábban jellemző személyes találkozókat váltották fel. Rendszertervezési és fejlesztési feladatainkat gyakorlatilag kompromisszum-mentesen tudjuk ellátni. Erre azért is van nagy szükség, mert a kijárási korlátozások bevezetése óta az online ügyintézés és az elektronikus csatornák szerepe a bankoknál felértékelődött, ami az általunk fejlesztett rendszerekben számos új üzleti funkció létrehozását eredményezte.

Az új fejlesztési irányok mindegyike (pl. ügyféldokumentumok biztonságos áramoltatása bank és ügyfele között, korábbi papír alapú vagy kevésbé biztonságos mobil csatornák forgalmának átterelése biztonságos, elektronikus kommunikációra) a személyes ügyfélkapcsolatok kiváltását szolgálja.

A CRAFT, az Electra és ViCA alkalmazói rendszereink szupportját ellátó munkatársaink évek óta a Cardinal CCC hibabejelentő alkalmazását használják, ami biztonságos üzenetváltást jelent hibafeldolgozó területeink és a partnereink között. A kiépített, titkosított VPN csatornákon keresztül biztonságosan érik el Társaságunk belső szervereit, és a feladataik ellátásához szükséges banki tesztrendszereket.

Cégünk vezetése folyamatosan figyelemmel kíséri a közegészségügyi helyzetre vonatkozó változásokat és híradásokat, az azzal kapcsolatos kormányzati intézkedéseket és amennyiben elérkezettnek látja az időt lassan megkezdi az egyes munkaköröket végző kollégák visszaköltöztetését a közös irodaterületekre.

Kép forrása: radiomitre.cienradios.com