Bejövő számlák adatainak betöltése a CRAFT számlaigazoló moduljába a NAV online rendszeréből

Cardinal Kft. > Blog > Bejövő számlák adatainak betöltése a CRAFT számlaigazoló moduljába a NAV online rendszeréből

Elkészült fejlesztésünk, mely lehetővé teszi, hogy a CRAFT rendszerünk számlaigazoló modulját használó ügyfeleink közvetlenül a NAV nyilvántartásából töltsék be bejövő számláik adatait. Ezzel a fejlesztéssel a belföldi bejövő számlák esetén feleslegessé válik a számlák adatainak kézi rögzítése.

Magyarországon 2020. október 1-től valós időben kell adatot szolgáltatni a NAV felé a magyar adóalany vevők felé kiállított számlák esetében. Így a Magyarországon működő mintegy egymillió vállalkozás összes számlája bekerül a NAV rendszerébe.

A frissen elkészült fejlesztésünkkel egy gombnyomással lehetővé válik a cég számára beérkező számlák adattartalmának közvetlen betöltése a CRAFT számlaigazoló moduljába. A számlák fő adatai mellett a számlatételek és az azokhoz kapcsolt információk is elérhetőek, amennyiben a számla kibocsátója azokat megadta. Így a belföldi számlák esetén nincs szükség a továbbiakban a számlaadatok manuális rögzítésére és a költséges OCR technológia is kiváltható.

Az eszköz használatához csupán egy NAV online számla regisztrációra van szükség, mely viszont már minden magyar vállalkozás számára kötelező, így az Ön cége is rendelkezik ezzel.

A CRAFT számlaigazoló modulja képes a beérkező papír alapú és elektronikus számlák feldolgozására. A papír alapú számlákat a rendszer képes egy szkenner segítségével digitalizálni, míg az elektronikus számlák betöltése történhet tömegesen fájlokból vagy akár a levelezőrendszerből egy e-mail csatolmányának betöltésével is. A számlák „képe” innentől a fizikai papír mozgatása nélkül képes eljutni az igazoló személyekhez, akik lehetnek az ország bármely pontján.

Az igazolási folyamat során a számla felbontható költséghelyenként, költségtípusonként és egyéb a cég számára fontos szempontok alapján. A számla részei köthetőek szerződéshez, beszerzéshez vagy bármilyen egyéb munkaszámhoz. Az igazolás során kijelölt részek és a teljes számla kontírozása (esetleg automatikus kontírozása) is megoldható. A számlaigazolásba az igazolók mellett budget gazdák is bevonhatóak. Emellett lehetőség van a nagyösszegű számlák esetén külön engedélyezési folyamatok bevezetésére is. Az így előállított adatokat a CRAFT ellenőrzött keretek között képes átadni a cég pénzügyi rendszerének.

A számlák automatikusan bekerülnek a CRAFT szerződéstárában tárolt, a számlához kapcsolódó szerződések, vagy a CRAFT beszerzés moduljában tárolt beszerzési dossziék dokumentumai közé. A munkaszámok számára is létrehozhatunk dossziékat, melyek szintén gyűjtik a hozzájuk kapcsolódó számlákat és egyéb dokumentumokat.