Electra Internet Banking

Alkalmazhatóság

Az Electra Internet Banking az Electra rendszer internetes felhasználói felülete, amely lehetővé teszi a banki szolgáltatások weben keresztül történő elérését.

Az Electra Internet Banking használatával az ügyfelek böngészőprogramok segítségével interneten keresztül a nap 24 órájában léphetnek kapcsolatba bankjukkal, folytathatnak levelezést egymás között, kérhetnek számláikról információkat, illetve kezdeményezhetnek pénzügyi tranzakciókat.

A rendszer szolgáltatásai a legszélesebb körben elterjedt böngészőprogramokkal vehetők igénybe, így például Internet Explorerrel, Firefox-szal, Operával, Safarival vagy Google Chrome-mal.

A rendszert használó bankok sokasága és a mögöttük álló belső, információs biztonsági szakembergárda további erősítést jelent cégünk fejlesztőinek ahhoz, hogy naprakész információkkal rendelkezzenek az interneten felbukkanó rosszindulatú támadásokról. Ezáltal az Electra rendszer gyakran azelőtt fel tud készülni azok elhárítására, mielőtt azok széles körben elterjednének.

Banki ügyfélszegmensek kiszolgálása

Az Electra Internet Banking képes a bankok valamennyi ügyfélszegmensének magas színvonalú kiszolgálására, így:

  • a lakossági ügyfelekére, akik a rendszert rendszeresen, többnyire információkérésre, valamint legfeljebb napi néhány pénzügyi megbízás beküldésére használják,
  • kis- és közepes vállalkozásokra, melyek napi munkájuk részeként az információkérés mellett már több (napi 20-30) pénzügyi tranzakciót akarnak könnyen és gyorsan a rendszer segítségével végrehajtani,
  • nagyvállalatok, kisebb szolgáltatók számára, melyek akár több száz fizetési tételt indítanak naponta, és folyamataik automatizálása érdekében az Internet Banking import/export funkcióját már saját belső rendszereikkel is összeköthetik,
  • nagyvállalatok, nagy szolgáltató cégek is használhatják azt a telepített Electra Ügyfélprogram mellé – kiegészítő szolgáltatásként, mobilitást adva ezáltal a helyhez kötött Ügyfélprogram számára, vagy
  • a pénzintézettel szerződött partnerek kiszolgálására, (pl. hitelközvetítők), akik az adott pénzintézet termékeivel kapcsolatos speciális műveleteket végeznek a bank által erre biztosított csatornán.

Integrálhatóság

Az Internet Banking felületén keresztül a bank bármilyen szolgáltatást vagy terméket elérhetővé tud tenni. Tetszőleges információkéréseket, megbízásokat, csoportos műveleteket (szolgáltató-oldalit is) el lehet rajta végezni, lehet lekérdezni a benyújtott vagy fogadott megbízások státuszát. Értesítők segítségével nyomon lehet követni a csoportos átutalások és beszedések, valamint a postai műveletek állapotát, vagy le lehet kérdezni a számlakivonatokat.

A szolgáltatás széleskörű export és import funkciókkal rendelkezik, így az összekapcsolható a banki ügyfelek saját pénzügyi, könyvelő rendszereivel is. A rendszer folyamatos fejlesztésének eredményeként, az számos szabványos vagy az adott bank által definiált formátumban képes megbízásokat importálni illetve exportálni.

Az Electra Internet Banking az Electra ökoszisztéma egyik elemeként képes együttműködni a család többi elektronikus csatornájával (Ügyfélprogram, openAPI, Mobil Banking, MobilApp). Ennek eredményeképpen például egy Ügyfélprogrammal rögzített megbízást alá lehet írni és a banknak megküldeni Internet Bankingen, MobilAppon vagy akár egy TPP közbeiktatásával az openAPI csatornán keresztül, ami egyedülálló mobilitást biztosít a virtuális térben, áthidalva a gazdálkodó szervezetek eltérő földrajzi telephelyei között lévő távolságot.