PF1 Forint átutalási megbízások feldolgozása

Szkennelés, OCR/ICR, aláírás ellenőrzés, megbízások ellenőrzése

PF1 Forint átutalási megbízások

Bár az elektronikus bankolás terjedésével fokozatosan szorul vissza a papíron beadott banki megbízások szerepe, használatuk még hosszú ideig megmarad. Mivel ezen megbízásokat a banki ügyfelek az egyes fiókokban adják le, feldolgozásukat ott helyben kell megoldani, vagy biztosítani kell a megbízások központi helyre juttatását. A másik lehetőség a megbízások központi helyre történő mozgatása, és azok központi feldolgozása. A mai technikai feltételek mellett a megbízások fizikai mozgatására már nincs szükség. Elegendő a megbízás képét a fiókban szkennerrel digitalizálni, majd azt megbízható, hibamentes átvitelt biztosító rendszerrel eljuttatni a feldolgozás központjába. Mivel a forint átutalási megbízások formátuma szabványos (PF1/B), és OCR/ICR feldolgozásra alkalmas, a megbízások rögzítését részben számítógépes programmal is ki lehet váltani.

Lehetőségek

Előnyök

Zárt feldolgozási lánc, nincs bizonylatvesztés.

A számlavezető rendszer számára átadott megbízási adatok ellenőrzöttek, szükség esetén az ügyféllel egyeztetettek.

A rendszer lehetővé teszi a fiókok és a back office közti munkamegosztás optimális kialakítását. Például az ügyféllel kapcsolatos egyeztetéseket akár a megbízást befogadó fiók, akár a megbízóhoz rendelt ügyfélreferens is végezheti.

Panaszkezelés támogatása. A megfelelő jogosultsággal rendelkező felhasználók akár a fiókból, akár a Call Center-ből elérhetik a megbízások eredeti képét, és a feldolgozás menetének történetét.

A CRAFT rendszer és a bank egyéb rendszerei közötti kapcsolat könnyen kialakítható, így a megbízás feldolgozásának minden lépésében lehetőség van a minél teljesebb ellenőrzések elvégzésére.

Általános jellemzők

  • Testreszabott megoldások
  • Pénzügyi szervezetek igényeihez igazított, megbízható rendszerek
  • A megrendelő által tervezhető folyamatok és adattartalmak
  • A cég egyéb rendszereivel szorosan együttműködő megoldások

TÁJÉKOZTATÓ LETÖLTÉSE

Töltse le Craft termékünk részletes tájékoztatóját pdf formátumban!